top of page
alfabet op tafel.jpg

Zit jouw kind in groep 1 of 2? Herken je in jouw kind erg veel van zijn oudere broer of zus met dyslexie of AD(H)D? Het is mogelijk om te voorkomend dat dit kind ook problemen krijgt op school.

 

Of wordt op school in groep 1 en 2 al gesignaleerd dat het waarschijnlijk is dat het kind dyslexie of AD(H)D symptomen zal gaan krijgen of al laat zien? Dan is er een mogelijkheid om met een Davis-counselor aan de slag te gaan met dat jonge kind, om het verwachtte leerprobleem te voorkomen. De Davis-training voor het jonge kind is ook geschikt om tijdig op de vroegste symptomen van dyslexie en AD(H)D in te spelen en grotere problematiek  te voorkomen.

 Davis®-training voor het jonge kind 

 Davis-technieken voor het jonge kind 

Leerproblemen kunnen alleen worden voorkomen als de begeleiding aansluit op jouw manier van denken en leren.

De basis van een Davis training voor het jonge kind is daarom het aanleren van de Davis-technieken. Je leert:

Vlag op bergtop
Focussen

Met een eenvoudige manier om te focussen leert het jonge kind om informatie juist op te kunnen slaan, om beter te communiceren en verwarring te voorkomen.

Man Reaching Star
Energiemeter

Het jonge kind leert om zijn energieniveau aan te passen aan sociale contacten of juist om in de klas goed mee te doen.

Sterrenhemel
Loslaten

Met een eenvoudige ontspanningstechniek  leer het jonge kind om spanning los te laten om ontspannen te kunnen werken.

Eenvoudig en snel

Tijdens de gehele training maakt het kind gebruik van de Davis-technieken en maakt ze eigen met behulp van eenvoudige, afwisselende oefeningen.  

Tijdens dit programma gaat het jonge kind aan de slag met de Davis-counselor om alle symbolen die op school worden aangeboden te beheersen met behulp van kleimodellen. Dit allemaal voordat ze op papier op school worden geïntroduceerd. Daarmee wordt verwarring over letters, woorden en getallen voorkomen.

 Verwarring over symbolen voorkomen 

 Ontspannen leren lezen 

Met behulp van de Davis-technieken en drie opbouwende leesoefeningen wordt er ontspannen en effectief gewerkt aan goed leren lezen. Je leert eerst rustig en foutloos technisch lezen en vervolgens wordt de stap gemaakt naar begrijpend lezen. Je leert om het beelddenken in te zetten tijdens het lezen, zodat je aan het eind van de pagina precies weet wat je hebt gelezen.  

 

Nooit meer uren oefenen zonder weinig vooruitgang. Met de Davis technieken voor het jonge kind, is elk oefenmoment effectief en speels.

Voor meer informatie over begeleiding van leerproblemen met een Davis training voor het jonge kind neem contact op met een counselor bij jou in de buurt of schrijf je in voor een informatieavond.

 Meer weten? 

bottom of page