De Davis®-methode is ontwikkeld door Ron Davis in de Verenigde Staten.  

De Stichting Davis Dyslexia Association Nederland bestaat sinds 1996. Het doel van de stichting is bekendheid geven aan de Davis-methode als manier om kinderen en volwassenen met dyslexie en leerproblemen te helpen. Dat doen we op verschillende manieren:

  • Met een opleiding tot Davis-counselor, erkend door het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. De opleiding is geaccrediteerd bij het SKJ, de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, 29 punten voor de Basisworkshop en 301,5 punten voor de gehele opleiding.

  • Door het netwerk van Davis-counselors in Nederland en België te ondersteunen.

  • Met het Dyslexie Anders Bekeken-programma. We laten een nieuw geluid horen over dyslexie in lezingen, webinars en op congressen. 

 Over ons 

 Davis dyslexie centrum 

 De basisworkshop 

Davis Dyslexie Centrum

Rusthoeklaan 7

3741GT Baarn

DDA Administratie

Texel 99

3524 AS Utrecht

+31 30 320 0434

info@dedavismethode.nl

 Contact 

 Samenwerkingspartners 

De Stichting DDA Nederland werkt samen in een wereldwijd netwerk om de Davis-methode onder de aandacht te brengen:

DDAI logo.png

DDA International is opgericht door Ron Davis met als doel om het bewustzijn van de gave van het beelddenken te vergrootten en een effectieve methode te bieden voor de behandeling van dyslexie.

vvdc-logo.png

De Vereniging van Davis Counselors zorgt voor opleiding, bij- en nascholing en mogelijkheden tot intervisie voor haar leden. 

dls-ned.png

Met de Davis Leer Strategieën wordt de Davis-methode klassikaal op scholen toegepast vanaf groep 2 om leesproblemen te voorkomen. 

davisautismeinternationallogo.png

Davis Autism International is opgericht door Ron Davis met als doel om het bewustzijn van de gaven van mensen met autisme te vergrootten en een effectieve methode te bieden om mensen met autisme vollediger aan het leven te laten deelnemen.

 Downloads 

DDAI logo.png

Professionele diensten omschreven als Davis®, inclusief Davis® Dyslexie Counseling, Davis® Symbol Mastery, Davis® Oriëntatie Counseling, Davis® Aandachtscounseling, Davis® Dyscalculie Counseling en Davis® programma voor het jonge kind, mogen alleen aangeboden worden door mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn als Davis Counselors of Specialisten door Davis® Dyslexia Association International.

© 2019 DDA Nederland

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon