top of page
alfabet op tafel.jpg

Hieronder staat een lijst met veel gestelde vragen. De komende tijd zal de lijst verder uitgebreid worden. Heb je een vraag en staat hij er niet tussen? Neem contact met ons op voor het antwoord of neem contact op met een counselor bij jou in de buurt . 

 Op zoek naar meer informatie? 

  • Wat kost een Davis-programma?
    Davis counselors zijn onafhankelijke professionals die hun eigen tarieven en betalingsvoorwaarden voor het programma bepalen. Omdat de economische omstandigheden in verschillende geografische regio's verschillend zijn, bevelen DDA International en DDA Nederland geen specifieke minimum- of maximumvergoeding aan. Counselors hebben meestal een vast tarief voor een standaard Davis-programma, dit is inclusief de begeleiding en materiaalkosten. Voor een dyslexie programma van 30 uur wordt door de meeste counselors tot maximaal 6 uur extra ondersteuning tijdens terugkommomenten aangeboden, vaak ingepland als 3 sessies van twee uur. Counselors kunnen een dag- of uurtarief rekenen voor extra ondersteuning die geen onderdeel is van het standaard programma. Dit kan ook gerekend worden als er meer ondersteuning nodig is dan de standaard 6 uur die eerder genoemd is. Counselors bepalen ook de eigen voorwaarden, inclusief eventuele terugbetalingen. Als je vragen hebt, bespreek deze dan vooraf met je Counselor, inclusief hoe er omgegaan wordt met het afzeggen van geplande sessies, of als het programma niet afgerond kan worden om welke reden dan ook.
  • Is het nodig om alle onderdelen van het programma te doen? Mijn kind kent het alfabet al.
    De onderdelen van elk Davis programma die bepaald zijn in de Davis Programma Standaarden zijn noodzakelijk en inbegrepen in elk programma. De Davis-aanpak is een programma dat gericht is op het vinden en wegnemen van de oorzaken van verschillende leerbarrières en struikelblokken, in plaats van een benadering op basis van lesgeven of bijles. Procedures zoals Alfabet Masteren hebben meerdere doelen, onder andere het ontdekken en aanpakken van mogelijke triggers voor desoriëntatie of verwarring, en om het visuele geheugen te trainen - het is niet alleen een kwestie van het aanleren van het alfabet. Het is wel zo dat iedere counseling wordt aangepast aan de persoonlijke behoefte, en de snelheid van de counseling kan sterk verschillen tussen verschillende cliënten. Soms kan iemand de basiselementen snel onder de knie krijgen, waardoor er tijd is voor de counselor om meer gericht aandacht te geven aan specifieke problemen.
  • Kan het Davis-programma helpen bij handschriftproblemen?
    Ja – Davis Counselors zijn getraind in specifieke en erg effectieve technieken om veel voorkomende schijf- en andere leerproblemen te overwinnen, en zullen deze technieken in de counseling toepassen waar nodig. De leerdoelen worden tijdens de intake of aan het begin van het programma besproken. De technieken voor handschriftproblemen kunnen ofwel binnen een standaardprogramma ofwel tijdens extra ingeplande dagen worden aangeboden. Het aanpakken van handschriftproblemen kan een extra dag toevoegen aan het Davis dyslexie programma.

 Veel gestelde vragen 

Voor meer informatie over begeleiding van dyslexie met een Davis® dyslexie training neem contact op met een counselor bij jou in de buurt of schrijf je in voor een informatieavond.

 Meer weten? 

bottom of page