top of page
alfabet op tafel.jpg

Problemen met rekenen? Een Davis dyscalculie training biedt hulp, maar ook nog voor veel meer. Dyscalculie gaat immers om meer dan alleen rekenen. Tijdens een Davis dyscalculie training werk je aan je eigen gekozen doelen. Je kunt denken aan:

  • Foutloos kunnen rekenen

  • Tafeltjes automatiseren

  • Klok kunnen lezen – digitaal en analoog

  • Realistische planningen maken

  • Ideeën beter kunnen verwoorden, gesproken en op papier

  • Beter een presentatie kunnen geven voor een groep

  • Minder stress en vermoeidheid na een school- of werkdag

  • Met plezier kunnen rekenen

  • Meer zelfvertrouwen in je eigen kennis en vaardigheden

 Dyscalculie training met de Davis®-methode 

 Davis-technieken voor dyscalculie 

Dyscalculie kan alleen effectief aangepakt worden als de begeleiding aansluit op jouw manier van denken en leren. Daarnaast is het essentieel dat je in de juiste staat bent om te leren. 

De basis van een Davis training voor dyscalculie is daarom het aanleren van de Davis-technieken. Je leert:

Vlag op bergtop
Oriëntatie

Je leert met behulp van een oriëntatie-techniek om effectief en ontspannen te focussen.

 

Oriëntatie schakelt desoriëntatie en verwarring uit. Dit zorgt ervoor dat je helder kunt nadenken en dat informatie goed wordt verwerkt.

Man Reaching Star
Energiemeter

Met behulp van een energiemeter leer je om je energie aan te passen aan de activiteit.

 

Zo kan je ontspannen werken, in plaats van te snel of te langzaam te werken.

Sterrenhemel
Loslaten

Met een eenvoudige ontspanningstechniek leer je om spanning los te laten om ontspannen en gefocust te kunnen werken.

Nooit meer met te veel spanning en daardoor hoofdpijn of vermoeidheid rekenen!

Eenvoudig en snel

Tijdens de gehele dyscalculie training werk je aan bewustwording van jouw manier van denken en wat er gebeurt als je ergens van in verwarring raakt. Al snel leer je verwarring en desoriëntatie te herkennen en wordt het steeds eenvoudiger om dit op te lossen met behulp van je Davis-technieken.

Je kan weer rustig nadenken en informatie die binnen komt wordt ook werkelijk onthouden.

De volgende stap is om (oude) bronnen van verwarring op te sporen en op te lossen met behulp van je oriëntatie. Hoe meer verwarring er opgelost wordt, hoe minder vaak je gedesoriënteerd raakt.

Bij deze bronnen van verwarring kan je denken aan de vormen van cijfers of rekensymbolen en (reken)woorden uit verhaalsommen zonder (duidelijk) beeld.

 Oude verwarring oplossen 

 Goed en ontspannen rekenen 

Met behulp van de Davis-technieken en een aantal basisconcepten wordt er een fundering voor het rekenen gelegd. Je maakt met behulp van kleimodellen de concepten tijd, volgorde en orde/wanorde eigen. Het volledige begrip van deze concepten zijn essentieel voor het rekenen - bijvoorbeeld volgorde: voor het uitrekenen van een verhaalsom moet je de stappen in de juiste volgorde uitvoeren.

Na het leggen van de fundering met de concepten ga je aan de slag met een aantal rekenoefeningen waarbij je op een beeldende manier de basis van het rekenen eigen maakt. Zo maak je bijvoorbeeld een beeld bij rekensymbolen of de plaatswaarde van een cijfer in een getal. 

Nooit meer uren oefenen zonder weinig vooruitgang. Met de Davis oriëntatietechnieken is elk oefenmoment effectief en je merkt al snel dat het rekenen steeds minder energie kost en toch beter gaat.

Voor meer informatie over begeleiding van rekenproblemen met een Davis dyscalculie training neem contact op met een counselor bij jou in de buurt of schrijf je in voor een informatieavond.

 Meer weten? 

bottom of page