top of page
Basisworkshop_Davis-methode.jpg

Wil je kinderen en volwassenen helpen hun lees- en leerproblemen te overwinnen? Is je ook opgevallen dat voor sommige kinderen niets lijkt te werken, hoe graag je ze ook wilt helpen?

Tijdens de opleiding tot Davis®-counselor kan je leren hoe je kinderen en volwassenen met dyslexie, dyscalculie en ADHD vooruit kunt helpen op een manier die bij hun manier van denken past.

 Wat is uniek aan de opleiding? 

 Beelddenken of woorddenken 

Via de gave van het beelddenken. De Davis-methode is bijna de enige methode die dyslexie en verwante leerproblemen op die manier benadert. Ontdek hoe je kinderen en volwassenen helpt op een manier die bij hen past om hun leerproblemen te verhelpen.

Aansluiten bij de manier van denken

Alles wat cliënten leren van een Davis-counselor sluit perfect aan bij hun eigen manier van denken: vanuit de rechter hersenhelft, in beelden. Dat is het verschil met de meeste (dyslexie)methodes, die uitgaan van het gangbare stap-voor-stap, logische, links-geörienteerde (woord)denken.

De beste manier om leerproblemen te verhelpen is om de beeld-denkende rechter hersenhelft te laten zien hoe die beter kan samenwerken met de woord-denkende linker hersenhelft. Allebei de hersenhelften en allebei de manieren van denken zijn nodig bij het leren. Dat leren samenwerken gaat het beste als je de taal spreekt die de beelddenker verstaat: in beelden. Dat is de Davis-aanpak.

 

Woorden zonder beelden brengen de beelddenker in verwarring. Juist doordat beelddenkers geen aansluiting vinden bij die taal van de woord-denkmanier, kunnen ze met hun voorkeur voor de rechter hersenhelft niet leren hoe ze dat moeten veranderen en lossen ze hun leerproblemen er niet mee op. Het lezen blijft dan meestal een moeizame klus.

De Davis-counselor gaat uit van de sterke kanten van de beelddenker – hun voorkeur voor denken vanuit de rechter hersenhelft  – en doet allerlei eenvoudige, praktische oefeningen die daarbij passen. De methode is makkelijk te begrijpen voor beelddenkers.

 

Dit betekent dat veranderingen snel gaan. Leren hoe de rechter hersenhelft beter samenwerkt met de linker duurt relatief kort. In zo’n dertig uur, verdeeld over vijf of zes dagen, leren kinderen en volwassenen hoe ze, helemaal zelf, hun problemen blijvend kunnen oplossen.

Een krachtige methode die al velen heeft geholpen!

 Sterke kant 

 Anderen over de opleiding 

Nog niet helemaal overtuigd? Lees hier ervaringen van mensen die de opleiding eerder hebben gevolgd.

Heel bijzonder allemaal

Wat was het een speciale cursus! Ik kwam over uit Zwitserland voor 4 daagjes om de basis cursus te volgen. Ik heb een man en 3 kinderen die allemaal dyslexie hebben en dacht eigenlijk dat ik de cursus ging doen voor hen. Maar ik kwam er na 2 dagen achter dat het voor mezelf ook een geweldige cursus is. Ik gebruik nu mijn oriëntatie punt dagelijks, weet door jullie coaching ook hoe je beter vragen kan stellen en mijn gezin kan begeleiden. We hadden een hele bijzondere groep en ik heb er ontzettend veel van geleerd. De kinderen zijn inmiddels zeer enthousiast met “mijn huiswerk” begonnen. Ze worden wakker en willen dan al kleien! Heel bijzonder allemaal. We gaan deze zomer lekker met het hele gezin kleien en ik kom terug in oktober voor de verdieping van de cursus!

Nogmaals dank, ik zou deze cursus echt aanrader aan leraren en moeders met kinderen met dyslexie.

— Nienke —

 Webinar over vervolg van de opleiding 

 Meer weten? 

Wil je ook mensen met dyslexie helpen op een manier die bij hen past? Neem contact op met een van onze opleiders voor uitgebreide informatie over de basisworkshop of de opleiding tot Davis-counselor.

Liever bellen? Dat kan ook. Bel met Irma Lammers: 06 49 996 133.

Kijk hier voor de onderdelen van de opleiding tot Davis counselor.

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page