top of page
Basisworkshop_Davis-methode.jpg
Andere benadering

De Davis-methode gebruikt verschillende technieken die aansluiten op mensen die voorkeur voor het denken in beelden hebben. In de opleiding leer je die begrijpen en gebruiken. Er zijn veel verschillen met de traditionele benadering, die weinig rekening houdt met het feit dat mensen leerproblemen ontwikkelen door de manier waarop ze hun hersenen gebruiken.

En dat het mogelijk is, en zelfs erg gemakkelijk, om iemand met dyslexie, dyscalculie of ADHD te leren om zijn hersenen anders te gebruiken, zodat de leerproblemen verdwijnen.

 Opleiding tot Davis®-counselor 

 Eerste stap: basisworkshop 

Deze 4-daagse workshop is bedoeld voor professionele hulpverleners die werken met dyslectici en voor ouders en leerkrachten van dyslectici.

Tijdens de workshop krijg je demonstraties van de verschillende technieken die in de Davis-methode worden gebruikt. Deze technieken zijn ontwikkeld en de afgelopen jaren steeds verder uitgewerkt door de Reading Research Council in Californië.

 

Bekijk het volledige programma van de basisworkshop Davis-technieken.

Na het volgen van de basisworkshop Davis-technieken kan je de opleiding tot Davis-counselor starten.

 

Basispracticum

Je past thuis, met mensen zonder leerproblemen, de technieken die je in de 4-daagse workshop hebt geleerd, in de praktijk toe. Zo doe je minimaal 30 uur praktijkervaring op. Je krijgt tijdens deze periode begeleiding van een gecertificeerde Davis-counselor.

 

Basis praktijkbijeenkomst

Met nog twee andere cursisten volg je een vierdaagse praktijkbijeenkomst over Davis oriëntatiecounseling en Davis Symbol Mastery onder begeleiding van een gecertificeerde Davis-counselor. In deze praktijkbijeenkomst werk je de technieken die je in het Davis basispracticum hebt geleerd, verder uit. Ook krijg je een dieper inzicht in de manier waarop dyslectici waarnemen, denken en leren.

 

Workshop voor gevorderden

Tijdens deze 4-daagse workshop ga je dieper in op het gebruik van de Davis-technieken bij de aanpak van problemen met:

  • rekenen (dyscalculie) 

  • schrijven (dysorthografie)

  • concentratieproblemen (AD(H)D).

 

Vervolgpracticum

Je past thuis de technieken, die je in de workshop voor gevorderden hebt geleerd, in de praktijk toe. Zo doe je minimaal 15 uur praktijkervaring op. Je krijgt tijdens deze periode begeleiding van een gecertificeerde Davis-counselor.

 

Praktijkbijeenkomst voor gevorderden

In deze 4-daagse training pas je de technieken van de workshop voor gevorderden onder supervisie toe. Er is ook aandacht voor counselingvaardigheden.

 

Workshop motivatie en verantwoordelijkheid

Dit is een 2-daagse workshop waarin de counselor centraal staat. Je past symbol mastery toe op de begrippen: ‘motivatie’ en ‘verantwoordelijkheid’. Dit zijn de meest essentiële elementen voor een geslaagde counseling.

 

Trainingpods

Je doet drie trainingpods van elk vier dagen. Deze trainingpods hebben dezelfde structuur als de praktijkbijeenkomsten. Je werkt met twee andere cursisten samen onder supervisie van een gecertificeerde Daviscounselor. In de trainingpod geef je elkaar een Davis-counseling. Je doet bij toerbuurt ervaring op als cliënt, observator en counselor.

 
Het afsluitende practicum

Het laatste praktijkgedeelte van de opleiding tot gecertificeerd Davis-counselor is een echte vijfdaagse Davis-counseling aan vier cliënten thuis. Je ziet twee cliënten vóór en twee cliënten na de laatste trainingpod. Van het werk met deze cliënten maak je een verslag dat je ter beoordeling voorlegt aan je supervisor. Daarmee rond je de opleiding af en krijg je het licentie-certificaat.

 

Het certificaat

Wanneer je begeleider er vertrouwen in heeft dat je voldoende vakbekwaamheid hebt getoond bij de vijfdaagse Davis-counseling, draagt hij of zij je voor voor toekenning van een certificaat.

 Volgende stappen van de opleiding 

 Voor je je inschrijft voor de opleiding 

Je bent geïnteresseerd, maar je wilt niet over één nacht ijs gaan voor je de knoop doorhakt? Begrijpelijk. Kom naar de eerstvolgende basisworkshop in Loenen aan de Vecht. Pas na het volgen van de basisworkshop neem je de beslissing om de opleiding te volgen.

Wil je ook mensen met dyslexie helpen op een manier die bij hen past? Neem contact op met een van onze opleiders voor uitgebreide informatie over de basisworkshop of de opleiding tot Davis-counselor. Mail naar info@dedavismethode.nl of bel met Irma Lammers: 06 49 996 133.

Kijk hier voor de praktische informatie over de opleiding tot Davis counselor.

 Meer weten? 

bottom of page