top of page

De start is gemaakt

Al jaren loop ik tegen bepaalde problemen aan vanwege mijn dyslexie. Ik heb al eerder cursussen Nederlandse taal gehad, maar dit hielp altijd maar tijdelijk. Vanwege mijn werkzaamheden, veel lezen, beoordelen, corrigeren, stukken schrijven, enz kost het mij dus veel energie om dit goed te doen. Ik ben daarom soms aan het eind van de dag helemaal op.

Ook mijn concentratie liet soms te wensen over.


Ik kwam per toeval het boek tegen over ’de gave van dyslexie’. De punten die daarin stonden waren zeker herkenbaar. Na het lezen van het boek ben ik eens gaan kijken wie mij met deze methode kon helpen en kwam zo bij de dichtstbijzijnde Davis counselor terecht.


Bij het eerste kennismakingsgesprek was er al meteen een klik. Mijn counselor is een heel plezierig mens in de omgang, die snel in de gaten heeft waar de problemen zitten, en alles op een rustig en begrijpelijke manier uitlegt. Met regelmaat had ik het “o zit het zo” gevoel.


De methode is heel anders, met ‘klei spelen'. Ik stond er wel voor open maar had in het begin niet verwacht dat het zo’n effect zou hebben. Deze counseling heeft in korte tijd al veel resultaat gehad. Voorheen moest ik sommige stukken wel 3 keer lezen, halverwege zat ik op een andere regel of husselde de letters door elkaar zodat ik dacht dat er een ander woord stond.


Door de concentratieoefening en leesoefening hoef ik stukken niet meer opnieuw te lezen. Ook kan ik mij veel gemakkelijker afsluiten van de buitenwereld (dit gaat nog niet altijd goed). Het omschrijven van gedachtes op papier gaat al wat gemakkelijker en de spel fouten bij bepaalde woorden zijn eruit. Nog lang niet alles gaat foutloos. Maar ik weet nu hoe ik deze triggerwoorden kan oppakken en uitwerken.


Ik ben er nog niet, maar de start is gemaakt. Het heeft me nu al geholpen en het kan alleen maar beter gaan.


M. Visser

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page