top of page

Davis-counselor Els Neele stelt zich voor

Bijgewerkt op: 28 jun. 2021

In Nederland en België werken ruim 50 counselors. In deze blogserie stellen onze counselors zich voor. Deze keer is Els aan de beurt.


Els

Hallo, mijn naam is Els Neele, Davis®-counselor en eigenaar van Praktijk Neele. Ik werk en woon in Utrecht, samen met Richard en onze dochter Hannah.


Dyslexie

Al op jonge leeftijd kwam ik in contact met dyslexie en de Davis-methode. Mijn vader en allebei mijn broers hebben dyslexie en de jongste heeft ook autisme. Mijn jongere broer heeft als kind een Davis-counseling gedaan voor zijn dyslexie (het autisme-programma bestond toen nog niet). Enkele jaren later werd mijn vader zelf een Davis-counselor. Na mijn studie heb ik een aantal jaar voor de klas gestaan. In elke klas waren er wel één of meerdere kinderen die extra begeleiding nodig hadden om goed te leren, op te letten in de klas of goed om te gaan met hun klasgenootjes. In de klas tijdens de gewone lessen was het echter niet mogelijk om deze begeleiding te bieden, erg frustrerend. Met de ervaringen van mijn familie met de Davis-methode was het een logische stap om me om te scholen tot Davis-counselor.


Met plezier naar school

Ik denk dat iedereen met plezier en zelfvertrouwen naar school moet gaan. Met erg veel plezier werk ik met de Davis-methode aan dit doel. Op een ontspannen wijze wordt er veel geleerd omdat er op de juiste manier wordt geleerd. Zien hoe kinderen (en volwassenen!) sterker in hun schoenen staan, omdat ze weer grip krijgen op hun leerproces, geeft me veel voldoening.


Autisme

Mijn jongere broer begeleiden met het Davis autisme programma was voor mij de reden om me verder te specialiseren als Davis autisme counselor. Dat hij een stap vooruit kon zetten, in plaats van zich nog verder terug te trekken in zijn eigen wereld, was mooi om te ervaren. Dat hij me uit zichzelf belt of appt is nog altijd bijzonder – initiatief tonen op sociaal niveau heeft hij namelijk van kinds af aan moeilijk gevonden.


Het doel van het Davis autisme programma is: vollediger deelnemen aan het leven dat je kiest. Een doel waar ik 100% achter sta. Het kan immers voor iedereen weer wat anders betekenen. Aan de hand van het Davis autisme programma ontdek ik samen met de cliënt wat dit doel voor hen inhoudt.

Ik ben sinds 2013 gecertificeerd Davis-counselor en sinds januari 2016 ook gecertificeerd Davis Autisme counselor.

128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page