top of page

Davis-counselor Wynanda stelt zich voor

Bijgewerkt op: 28 jun. 2021

In Nederland en België werken ruim 50 counselors. In deze blogserie stellen onze counselors zich voor. Deze keer is Wynanda aan de beurt.


Wynanda

Hoi, mijn naam is Wynanda. Opgegroeid in Friesland, via een studie in Wageningen en werk in

Den Haag woon ik alweer 18 jaar in Delft. Daar woon ik samen met mijn man en twee kinderen van 17 en 19 jaar.


Door mijn zoon met dyslexie heb ik een eigen praktijk Beeld-Wijs (www.beeld-wijs.nl). Sinds 2016 werk ik met de Davis-methode en wil niet meer anders. De Davis-methode werkt en geeft van die heerlijke magiemomenten bij mensen waar ik zo van kan genieten. Het eerste grote magiemoment was met mijn zoon.Zoon met dyslexie

Mijn zoon voelde zich gefrustreerd op de basisschool. Na een moeizaam jarenlang traject kreeg hij begin groep 7 zijn dyslexieverklaring. Het reguliere dyslexie-traject hielp niet. Hij las nog steeds niet en zijn spelling was hopeloos. Ondanks veel inzet kreeg hij niet het middelbare schooladvies dat hij graag wilde. Moe van alle hulp van buiten wilde hij een Davis-counseling alleen met mij doen. Ik ben voor hem de opleiding tot Davis-counselor gaan volgen en ging hem tijdens de opleiding counselen.


Geweldig effect

Het effect was geweldig. Tot mijn grote verbazing werd het bekijken van de plaatjes in de Donald Ducks ingewisseld voor het lezen van dikke boeken van Tonke Dragt en Jan Terlouw. Zijn zelfvertrouwen groeide en zijn zelfbeeld veranderde. Het belangrijkste was dat dyslexie geen onderdeel meer was van zijn identiteit: ‘Ik ben niet dom, ik leer alleen anders!’ Dit gunde ik elk kind en volwassene en zo is mijn praktijk Beeld-Wijs ontstaan.


De praktijk van Wynanda

In mijn praktijk kwamen in het begin volwassen en kinderen voor een Davis dyslexie of dyscalculie counseling. Uit ervaring weet ik nu dat als ze AD(H)D of autistische kenmerken erbij hebben, deze meer bepalend kunnen zijn in hun leer- en leefgedrag. Ook kunnen vervelende (school)ervaringen als een trauma in lichaam en brein zijn opgeslagen. Dit vraagt om nog een specifiekere benadering in een Davis-counseling. Daarom ben ik mij verder gaan verdiepen in ADHD, autisme, trauma en bewegings- en ademtechnieken.


Ik ben ondertussen gecertificeerd coach bij ADHD-centrum Nederland, Davis-counselor voor Davis-autisme programma’s en ademcoach. Daarnaast heb ik een cursus gevolgd op het gebied van trauma. Ik wil mij nog verder verdiepen in het helen van trauma’s ontstaan tijdens het volgen van onderwijs.


Schooltrauma's

Schooltrauma’s kunnen lang geleden zijn ontstaan en nog steeds het huidige functioneren in een baan frustreren. Hoe mooi is het dat ik samen met een aantal collega’s ook de Davis-methode aanbied voor cliënten van het UWV. Mijn wens is dat ook zakelijke bedrijven de Davis-methode gaan inzetten voor werknemers met dyslexie, dyscalculie, AD(H)D en/of autisme.


Davis-magiemomenten

De Davis-methode werkt; het zorgt voor gemakkelijker lezen, rekenen, focussen of organiseren. Het zorgt dat mensen zelf aan het stuur gaan zitten in plaats van gestuurd te worden door anderen of door hun eigen emoties als frustratie, onzekerheid of trauma. Ik word blij van deze Davis-magiemomenten!


175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page