top of page

Wat zijn wij blij

Op het moment dat onze jongste dochter in groep drie ging leren lezen zagen we bij haar iets dat de leerkrachten en ik helemaal niet konden plaatsen. Lezen ging zo verschrikkelijk moeizaam; ze draaide woorden om, las letters gekanteld (‘Ze’ werd ‘eN’), het was één grote worsteling. Intelligent als ze was, werd ze al gauw een zorgleerling. In groep 5 las ze AVI 1 (frustratieniveau).


Er was niet zoveel te merken van wat dit alles met haar deed, behalve dan dat ze vaak in haar bed plaste. Ik ben veel boeken gaan lezen en kreeg ook het boek ‘De Gave van Dyslexie’ in handen. Dat maakte me eindelijk duidelijk hoe onze jongste de wereld, en de woorden en letters, zag en waarnam.


Lezen als nooit tevoren

Na de Davis-counseling is ze gaan lezen zoals ze nooit gelezen had, hele series boeken. Ze had geleerd om haar waarneming van letters en woorden op orde te houden. Tijdens de counseling waren gelukkig alsnog de tranen los gekomen over hoe het voor haar was geweest in die moeilijke tijd.


Ze ontdekte dat ze de Davisvaardigheden bij van alles kon gebruiken: ook bij leren typen, fietsen, gymnastiek. Haar handschrift verbeterde enorm, ze kon beter met tijd omgaan.

Nu ze achttien is doet ze een opleiding die ze leuk vindt en die bij haar past. Wat zijn wij blij dat we naar ons gevoel hebben geluisterd en ons kind met deze methode een kans hebben gegeven. Daardoor staat ze nu met veel zelfvertrouwen in het leven.

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page