top of page
Basisworkshop_Davis-methode.jpg
Parttime-opleiding

De parttime-opleiding duurt 12 tot 18 maanden. Deze tijd heb je nodig om je de andere kijk op dyslexie eigen te maken en de Davis®-methode te leren gebruiken.

Als je de opleiding met succes hebt afgerond ben je volledig gekwalificeerd en gecertificeerd Davis-counselor en krijg je een officiële licentie van de Davis Dyslexia Association International.

Vierdaagse workshops

De opleiding bestaat uit een combinatie van twee vierdaagse workshops en vijf intensieve vierdaagse trainingsmodules in kleine groepen van zes deelnemers.

De workshops en modules geven we in het Davis Training Centrum in Baarn. Daarnaast oefen je thuis, je doet praktijkervaring op onder leiding van een ervaren Davis-specialist en je schrijft verslagen.

 

Lees hier de uitgebreide beschrijving van alle modules en onderdelen.

 

Sinds 1995

Nederland was een van de eerste landen buiten de Verenigde Staten met een gelicenseerd centrum voor de opleiding tot Davis-counselor. Het opleidingscentrum begon in 1995 met de training van de eerste groep Nederlandse en Vlaamse Davis-counselors. Dat betekent dat je kunt terugvallen op jarenlange ervaring van opleiders en collega-counselors.

 

Er zijn nu zo’n zestig Davis-counselors met een praktijk in Nederland en België.

 Praktische informatie opleiding 

 Accreditatie 

DDA Nederland is een geregistreerde onderwijsinstelling en staat ingeschreven in het register van het CRKBO, het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Deelnemers hebben een vooropleiding op minimaal hbo-niveau, of hebben gewerkt op een vergelijkbaar denk- en werkniveau, waarbij ze ervaring hebben opgedaan met het omgaan met volwassenen en kinderen.


Voorafgaand aan de opleiding lees je het boek ‘De Gave van Dyslexie’. Daarnaast heb je de basisworkshop Davis-technieken gevolgd.

 Minimumeisen voor de opleiding 

 Algemene voorwaarden 

Wil je alle informatie en meer goed op een rijtje hebben? Download hier de algemene voorwaarden.

Heb je een workshop gevolgd en heb je opmerkingen of klachten. Klik hier voor de klachtenprocedure.

Wil je meer uitgebreide informatie over de vierdaagse workshop of de opleiding tot Davis-counselor, mail naar opleiding@dedavismethode.nl of bel met Francine van Croonenborgh: 06 50 55 45 67. 

Lees hier wat uniek is aan de opleiding tot Davis-counselor en uit welke onderdelen de opleiding bestaat.

 Meer weten? 

bottom of page